Utrka Mliječna staza 2017

23. 08. 2017.

Želiš sudjelovati u jednoj posebnoj utrci?

Humanitarna utrka za odrasle i djecu #Mliječnastaza 2017. održat će se 9. i 10. rujna 2017. u Zagrebu.  Svojom kotizacijom podrži osnivanje prve banke humanog mlijeka za prijevremeno rođenu djecu koja trebaju najbolju moguću skrb.

Cilj utrke je prikupiti sredstva i proširiti glas o važnosti osnivanja prve banke humanog mlijeka u Hrvatskoj. Banke humanog mlijeka pomažu prijevremeno rođenoj djeci i ostaloj novorođenčadi da prežive prvo, neizvjesno razdoblje života i lakše se oporave uz pomoć najhranjivijeg i najzdravijeg mlijeka koje za njih postoji. Majčino mlijeko, svoje ili donirano od druge mame, za ove je male borce najbolja hrana i lijek.  Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja u regiji koja još uvijek nema banku humanog mlijeka, a UNICEF u suradnji s partnerima želi to promijeniti.

 Samo događanje odvijat će se dva dana – 9. i 10. rujna 2017. godine u Zagrebu (Europski trg i Kvaternikov trg).  9. rujna na Europskom trgu na rasporedu je dijeljenje startnih brojeva i dječja utrka, a 10. rujna utrke na 5 i 10 km sa startom na Kvaternikovom trgu.

Više saznaj na Facebook eventu i pridruži se ovoj humanitarnoj utrci!