Trkačko – medicinska radionica

15. 11. 2017.

adidas Runners Zagreb pozivaju vas na još jednu trkačku radionicu. Treća po redu, održati će se na temu „Prevencija ozljeda u trčanju – pokretljivost i samopomoć trkača“.

Trčanje je aktivnost iznimno visoke pojavnosti sindroma prenaprezanja i ozljeda, te je nužno raditi na održavanju optimalne pokretljivosti i funkcionalnosti mišićno – tetivnog sustava. Jedan od najjednostavnijih načina je kvalitetna priprema za trening kroz zagrijavanje svih regija koje će se opteretiti. Kao rješenje, a potkrijepljeno čvrstim dokazima, dinamičko zagrijavanje nameće  se kao najbolji princip.

Osim zagrijavanja, adekvatno istezanje i relaksacija nakon treninga ključna je za proces regeneracije i oporavka. Koje vježbe raditi, kako ih pravilno izvoditi te s kojim ciljem biti će glavne kompetencije koje će svaki polaznik radionice usvojiti. Osim pripreme za trening, jedna og glavnih tema će biti principi i vježbe koje vježbači mogu i trebaju koristiti kod kuće, a od iznimne su važnosti za očuvanje funkcionalnosti tijela.

Radionicu će voditi kapetan Frane te medical coach Igor, koji će vam pokazati sve nužne informacije kako bi smanjili rizik od ozljeda te sindroma prenaprezanja.

Radionica će se održati u subotu 18.11.  u 12h na adresi Tuškanova 37 (Boutique Fitness Factory).

Prijave su kao i na dosadašnje radionice, preko naše web stranice. Sve što trebate napraviti je pronaći najavu za radionicu i kliknuti na polje „DOLAZIM“ čime osiguravate svoje mjesto. Sve ostale informacije možete pronaći na našoj Facebook grupi „adidas Runners Zagreb“ ili pod najavom same radionice.

Vidimo se u subotu!